Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΙΩΠΗΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΖΩΟΦΙΛΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΟΛΕΣ

ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΣΥΜΒΑΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΩ
Πανελλήνια σιωπηρή διαμαρτυρία, για τις φόλες που ρίχνουν στα ανήμπορα ζώα κάτι ανθρωπόμορφα τέρατα, θα πραγματοποιεί από όλους τους ζωόφιλους στις 26 Ιουνίου 2010, σε κάθε πόλη, έξω από το δημαρχείο της περιοχής τους, στις 20.00 ηώρα.

Οι ζωόφιλοι δηλώνουν πως θα φορούν όλοι μαύρα ρούχα σε ένδειξη πένθους για τα αδικοχαμένα τετράποδα, θα συνοδεύονται από τους τετράποδους φίλους τους και θα ανάψουν κεράκια σε σχήμα ΣTOΠ, στέλνοντας το μήνυμα να σταματήσουν οι φόλες, ενώ για μια ώρα θα διαμαρτυρηθούν σιωπηρά για τα ζώα που χάνονται κάθε ημέρα από την απάνθρωπη τακτική της φόλας και θα κλείσουν την διαμαρτυρία τους διαβάζοντας με ένα στόμα μια προσευχή ειδικά γραμμένη για τα ζώα.

Στο μεταξύ, δημοσιεύματα μέσω ίντερνετ από το εξωτερικό συστήνουν στους ζωόφιλους να αποφεύγουν να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα και ειδικότερα στην Κω, μετά και το τελευταίο γεγονός, όπου ένα ανθρωποειδές κτήνος οδήγησε στο θάνατο τρία αδέσποτα σκυλιά, τα οποία σύμφωνα με όσους τα γνώριζαν στην Κω, δεν τους δημιουργούσαν το παραμικρό πρόβλημα.
Τα δηλητηρίασε με κρέας που περιείχε θρύμματα από γυαλιά, με αποτέλεσμα ο θάνατος για τα δύο πρώτα να είναι ακαριαίος. Το τρίτο σκυλί βρέθηκε μετά από δύο ημέρες στη θάλασσα να χαροπαλεύει, προσπαθώντας να απαλύνει τους πόνους του μέσα στο νερό…
Παρά τις προσπάθειες των ανθρώπων να το βοηθήσουν, δεν τα κατάφεραν και το συμπαθές τετράποδο πέθανε μπροστά στα μάτια των τουριστών. Αλλοδαπή κυρία, αγανακτισμένη και θυμωμένη με το συμβάν τόνισε "Μην σας κακοφανεί όταν το θέαμα αυτό το δείτε στο INTERNET", όπως και έγινε.

Δεν φτάνει όμως μόνο αυτό. Πρέπει ΑΜΕΣΑ το κράτος να θεσπίσει νόμο βάσει του οποίου θα τιμωρούνται με αυστηρότατες ποινές όλοι αυτοί που προχωρούν σε μια τέτοια πράξη, όπως γίνεται σε όλα τα κράτη της Ε.Ε. Επίσης, ο κάθε δήμος ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ βάσει κοινοτικής οδηγίας να προστατεύει τα αδέσποτα σκυλιά της περιοχής του, παρέχοντάς τους στέγη και τροφή και μάλιστα γι’ αυτό το σκοπό κάθε χρόνο λαμβάνει αρκετά χρήματα από την Ε.Ε., ωστόσο καμία μέριμνα δεν υπάρχει γι’ αυτόν τον σκοπό.

Η Ελλάδα δείχνει το απάνθρωπο πρόσωπό της συνήθως σε ανήμπορα και αθώα ζωάκια, που σε τίποτα όμως δεν φταίνε για τη δική μας κατάντια. Η κατάσταση δύσκολα θα αλλάξει, αν το κράτος δεν σταματήσει να μένει απλός θεατής αυτού του φρικτού εγκλήματος. Γι’ αυτό, ας ενώσουμε όλοι εμείς οι ζωόφιλοι τις φωνές μας, στις 26 Ιουνίου, έξω από το δημαρχείο της περιοχής μας. Είναι μια ένδειξη αγάπης προς τους τετράποδους φίλους μας.