Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

60Η EUROVISION 2015: ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ

ΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ, ΤΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΒΟΡΙ
Επτά θα είναι φέτος οι χώρες που θα περάσουν κατευθείαν στον τελικό, μετά και την «επετειακή» συμμετοχή της Αυστραλίας, για τα 60χρονα της Eurovision. Μεγάλο φαβορί μεταξύ των επτά αυτών κρατών, αλλά και γενικά του φετινού διαγωνισμού η Ιταλία, η οποία και ευελπιστεί του χρόνου να φιλοξενήσει το διαγωνισμό.
Ας δούμε αναλυτικά τις συμμετοχές αυτών των κρατών.

ΟΙ BIG 7
Η νεοεμφανιζόμενη Αυστραλία στέλνει για πρώτη φορά στο διαγωνισμό ένα ρυθμικό τραγούδι, το οποίο όμως δεν κινείται στους ρυθμούς των… Eurofans. Να θυμίσουμε πως η Αυστραλία είναι η έκπληξη της φετινού διαγωνισμού, για να γιορτάσει τα 60 της χρόνια, καθώς ο θεσμός της Eurovision τυγχάνει τεράστιας απήχησης στην μακρινή ήπειρο. Αν φέτος καταφέρει να κερδίσει η Αυστραλία, ο διαγωνισμός δεν θα γίνει εκεί του χρόνου, αλλά σε μια ευρωπαϊκή πόλη, την οποία θα επιλέξει η EBU.

Το συγκρότημα Makemakes θα εκπροσωπήσει την Αυστρία στον 60ο Διαγωνισμό της Eurovision. Η οικοδέσποινα δεν φαίνεται να ενθουσίασε τους Euro-fans με την επιλογή της και όπως φαίνεται το μόνο που τη σώζει είναι ότι εμφανίζεται απευθείας στον τελικό!

Με ένα τραγούδι που μιλάει για τον πόλεμο πάει στον τελικό της Eurovision φέτος η Γαλλία. Κλασική μπαλάντα, η οποία ίσως καταφέρει να κάνει τη διαφορά λόγω κυρίως του κοινωνικού μηνύματός της.

Ο φετινός διαγωνισμός για την επιλογή του τραγουδιού στη Γερμανία τα είχε όλα. Καταρχήν η παρουσιάστρια εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτική με την Ελλάδα, τη θέση της οποίας αμφισβήτησε μέσα στην Ευρώπη. Έπειτα, παρόλο που άλλος κέρδισε στο διαγωνισμό, τελικά άλλη θα πάει!!! Ο Andreas Kummert που κέρδισε δήλωσε αμέσως αδυναμία (θέλει λέει να προετοιμαστεί καλύτερα για κάποια άλλη χρονιά…), οπότε η δεύτερη σε ψήφους Ann Sophie θα ταξιδεύσει για τη Βιέννη, με ένα αδιάφορο τραγούδι, το οποίο αναμένεται να πιάσει… πάτο!

Με το συγκρότημα Electro Velvet πάει στη Βιέννη το Ηνωμένο Βασίλειο. Αδιάφορο τραγούδι, άλλης εποχής, δύσκολα θα ξεχωρίσει τη βραδιά του τελικού.

«Ξημέρωμα» λέγεται το τραγούδι που θα ερμηνεύσει η Amanecer για λογαριασμό της Ισπανίας στον τελικό της Eurovision. Πολύ δυνατό τραγούδι, με ωραία μουσική, σίγουρα θα βρεθεί υψηλά στον βαθμολογικό πίνακα.  

Η Ιταλία φέτος είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τη νίκη της Eurovision. Το συγκρότημα IL VOLO με το συγκλονιστικό τραγούδι Grande Amore θεωρείται σίγουρο πως θα κατακτήσει την πρώτη θέση και ήδη όλα τα γραφεία στοιχημάτων την εμφανίζουν ως το απόλυτο φαβορί.
 

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

60Η EUROVISION 2015: ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟΝ Β΄ΗΜΙΤΕΛΙΚΟ

ΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ, ΤΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
Επικράτηση της Μεσογειακής Συμμαχίας έχουμε στον Β’ Ημιτελικό, ο οποίος θα διεξαχθεί την Πέμπτη 21 Μαΐου, με τη συμμετοχή και της Κύπρου (εμφανίζεται στο δεύτερο μισό). Δυστυχώς όμως η Κύπρος μας δεν φαίνεται να τα καταφέρνει και πολλοί είναι αυτοί που λένε μάλιστα πως θα τερματίσει και τελευταία στον Ημιτελικό της Πέμπτης, ενώ ως τα μεγάλα φαβορί εκείνης της βραδιάς εμφανίζονται η Σουηδία και η Νορβηγία.
Ας δούμε όμως αναλυτικά όλες τις συμμετοχές:

Β’ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ
Η 16χρονη Molly θα προσπαθήσει να φέρει την όγδοη νίκη της Ιρλανδίας στην Eurovision, «Παίζοντας με τους αριθμούς», όπως λέγεται και το τραγούδι της. Μελωδική μπαλάντα, που φαίνεται τελικά να τα καταφέρνει και να περνάει στον τελικό.

Ντουέτο στέλνει η Λιθουανία στη Βιέννη, ελπίζοντας να καταφέρει να περάσει στον τελικό. Τα ντουέτα είναι ιδιαίτερα αγαπητά στους Euro-fan, οπότε μια θέση στη βραδιά του Σαββάτου σίγουρα τους ανήκει! Ωραία σκηνή το φιλί στο στόμα που ανταλλάσουν οι δύο ερμηνευτές για χάρη του… τραγουδιού!

Η Amber θα εκπροσωπήσει την Μάλτα στην Βιέννη, με το τραγούδι Warrior (ίδιος τίτλος με το τραγούδι της φετινής συμμετοχής της Γεωργίας) και όπως όλα δείχνουν θα περάσει με άνεση στον φετινό τελικό. Ξεχωριστό άκουσμα, ωραία σκηνική παρουσία, ένα τραγούδι που έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα από τους Eurofans!

Το Μαυροβούνιο φέτος εκπροσωπείται στον 60ο διαγωνισμό της Eurovision από τον Knez και το τραγούδι Adio, το οποίο είναι μια σύνθεση του Željko Joksimović (Σερβία/Μαυροβούνιο 2004, Βοσνία 2006, Σερβία 2008 και 2012). Ωραίο τραγούδι, έχει πολλές πιθανότητες να περάσει στον τελικό, ωστόσο στερείται συμμαχιών.

Υπέροχο το ντουέτο που στέλνει φέτος η Νορβηγία στο διαγωνισμό. Σίγουρα θα ξεχωρίσει στον τελικό, καθώς είναι βέβαιο πως θα περάσει στην τελική φάση. Το τραγούδι είναι μπαλάντα και οι ερμηνείες μοναδικές.

Αδιάφορη και φέτος η συμμετοχή της Πορτογαλίας, με ένα μελωδικό τραγούδι, το οποίο όμως δύσκολα να περάσει στον τελικό.

Σαν τραγούδι από… ταινία τρόμου, η συμμετοχή του Σαν Μαρίνου είναι λίγο δύσκολο να καταφέρει να δει τελικό.

Δυνατό ντουέτο φέτος για την Τσεχία στην Eurovision, η οποία επιστρέφει μετά από 5 χρόνια απουσίας από το διαγωνισμό και όπως φαίνεται το εισιτήριο για τον τελικό είναι δεδομένο.

Μπαλάντα στέλνει και το Αζερμπαϊτζάν στη Βιέννη, με στόχο να περάσει στον τελικό. Ο ερμηνευτής είναι παλιός γνώριμος στη Eurovision, καθώς είχε συμμετάσχει και το 2008, και όπως φαίνεται θα τα καταφέρει να πάρει το εισιτήριο για την βραδιά του τελικού.

Η Mélanie René θα διεκδικήσει φέτος για την Ελβετία την πρόκριση για τον τελικό, κάτι που φαίνεται να τα καταφέρνει, καθώς το τραγούδι της είναι ιδιαίτερο και η ροκ εμφάνιση της ερμηνεύτριας αρκετά εντυπωσιακή.

Αντιγραφή της Emmelie που κέρδισε το διαγωνισμό για λογαριασμό της Δανίας, στέλνει η Ισλανδία, με μια χαριτωμένη ξυπόλητη ερμηνεύτρια να μονοπωλεί στην σκηνή, ερμηνεύοντας το Unbroken. Συνήθως οι αντιγραφές στην Eurovision δεν έχουν καλή τύχη, παρόλο που το συγκεκριμένο τραγούδι αρέσει αρκετά στους Euro-fans.

Ένα «χρυσό αγόρι» στέλνει στη Βιέννη το Ισραήλ, ερμηνεύοντας το ομώνυμο τραγούδι ο Nadav. Πολλές πιθανότητες να τα καταφέρει να περάσει στον τελικό, καθώς το τραγούδι του έχει πολλά oriental στοιχεία.

Επιστρέφει φέτος η Κύπρος στο διαγωνισμό και ο Γιάννης Καραγιάννης θα προσπαθήσει με το τραγούδι One Thing I Should Have Done να κερδίσει μια θέση στον τελικό της Eurovision. Ωστόσο, φαίνεται να μην τα καταφέρνει, καθώς η συμμετοχή της Κύπρου βρίσκεται πολύ χαμηλά στις προτιμήσεις των Eurofans… Μόνη ελπίδα; Αν ενεργοποιηθεί η Συμμαχία των Μεσογειακών χωρών, που κυριαρχούν στον Β’ Ημιτελικό.

Η εντυπωσιακή Aminata εκπροσωπεί τη Λετονία στην φετινή Eurovision, με ένα πρωτότυπο τραγούδι, το οποίο πιθανότατα λόγω του μοναδικού ακούσματός του να περάσει στον τελικό, παρότι είναι εξαιρετικά δύσκολο.

Αδιάφορη η φετινή συμμετοχή της Πολωνίας (αν θυμηθούμε τις σέξυ ερμηνεύτριες της περσινής συμμετοχής!!!), με ένα ήρεμο τραγούδι, το οποίο δύσκολα θα προκριθεί στον τελικό.

Πολύ ιδιαίτερη η ερμηνεία της Maraaya, που θα εκπροσωπήσει τη Σλοβενία στην 60η Eurovision, με το τραγούδι Here for You. Το εισιτήριο για τον τελικό θεωρείται δεδομένο, ενώ το τραγούδι της φαίνεται να έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα από τους Euro-fans.

Μέσω του Melodifestivalen επέλεξε και φέτος η Σουηδία τον εκπρόσωπό της για την Eurovision.  Μεγάλος νικητής ο Måns Zelmerlöw με το τραγούδι Heroes, ο οποίος όπως όλα δείχνουν θα περάσει με άνεση στον τελικό.

OΙ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΡΙΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ
Στον Β’ Ημιτελικό είναι πιο δύσκολο νας προβλέψουμε ποιες χώρες θα περάσουν στον τελικό, ενώ δεν αποκλείεται να έχουμε δύο εκπλήξεις ως προς τις χώρες που θα πάρουν το εισιτήριο για τη βραδιά του Σαββάτου. Σίγουρες για τον τελικό θεωρούνται οχτώ χώρες. Αυτές είναι: Σουηδία, Νορβηγία, Μάλτα, Ιρλανδία, Τσεχία, Λιθουανία, Σλοβενία, Αζερμπαϊτζάν. Οι άλλες δύο κατά πάσα πιθανότητα είναι οι: Ισλανδία και Ελβετία. Ωστόσο, υπάρχει περίπτωση αυτές να μην τα καταφέρουν και στη θέση τους να δούμε το Μαυροβούνιο και τη Λετονία.
Εκτός μένουν σίγουρα: Πορτογαλία, Σαν Μαρίνο, Κύπρος, Ισραήλ, Πολωνία

Να υπενθυμίσουμε πως στον Β’ Ημιτελικό ψηφίζουν και οι εξής χώρες του τελικού: Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Αυστραλία, που τιμητικά ψηφίζει και στον Α’ Ημιτελικό.

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

60Η EUROVISION 2015: ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟΝ Α΄ΗΜΙΤΕΛΙΚΟ

ΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ, ΤΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για τον 60ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, που φέτος θα διεξαχθεί στη Βιέννη της Αυστρίας, στις 19, 21 και 23 Μαΐου, με τη συμμετοχή 40 χωρών και για πρώτη φορά στην ιστορία του διαγωνισμού (και ίσως και τελευταία) με την Αυστραλία να δηλώνει παρούσα, λόγω του εορταστικού χαρακτήρα της φετινής διοργάνωσης.
Και αν κάποιοι περιμένουν φέτος οι συμμετοχές να έχουν ρυθμό στα τραγούδια τους, καλό θα κάνουν να το ξεχάσουν, καθώς στη φετινή Eurovision την τιμητική τους έχουν οι μπαλάντες και τα ντουέτα.

Η Ελλάδα εμφανίζεται στο πρώτο μισό του Α’ Ημιτελικού, στον οποίο υπερέχουν οι Βαλκανικές χώρες, γεγονός που κατά 99,9% θα μας οδηγήσει στον τελικό του Σαββάτου. Η Κύπρος (η οποία επιστρέφει φέτος στο διαγωνισμό) θα εμφανιστεί στο δεύτερο μισό του Β’ Ημιτελικού, στον οποίο κυρίαρχο ρόλο έχουν οι Μεσογειακές χώρες.

 

Λέτε φέτος ο Βορράς να κινδυνεύει από τον Νότο; Ενδεχομένως, μιας και όλα τα γραφεία στοιχημάτων εμφανίζουν την Ιταλία ως το απόλυτο φαβορί, παρότι απειλείται από τη συμμετοχή της Εσθονίας, η οποία τελευταία κοντράρει τη γειτονική μας χώρα. Στη Μεσόγειο ο διαγωνισμός έχει να έρθει από το 2005, τότε που η Ελλάδα με την Έλενα Παπαρίζου κέρδισε με το “My Number One”, οπότε μια νίκη της Ιταλίας σαφώς και θα ενθουσιάσει τους νότιους Euro-fans!

Φέτος στο Διαγωνισμό (πέραν της Κύπρου) επιστρέφει και η Σερβία με την Τσεχία, ενώ απούσα είναι η Ουκρανία, λόγω οικονομικών και στρατιωτικών ζητημάτων με τη Ρωσία. Ας δούμε όμως αναλυτικά τις συμμετοχές των χωρών στην 60η Eurovision 2015!

Α’ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ
Μια ιδιόμορφη ιδέα είχε φέτος η Αρμενία για τη συμμετοχή της στο διαγωνισμό. Δημιούργησε το συγκρότημα Genealogy, το οποίο αποτελείται από έξι άτομα, τα 5 εκ των οποίων είναι μετανάστες από τις πέντε ηπείρους, ενώ το έκτο μέλος είναι από την Αρμενία. Το τραγούδι δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο και η μόνη του ελπίδα για να περάσει στον τελικό είναι η μοναδικότητα του συγκροτήματος.

Δεν ξέρουμε αν ο ερμηνευτής του Βελγίου έχει το «Ρυθμό μέσα» του, όπως λέγεται το τραγούδι, αλλά λίγο δύσκολα να τα καταφέρει. Αδιάφορο τραγούδι, συμπαθητικός ο ερμηνευτής του.

Την Μαρία- Έλενα Κυριακού (περσινή νικήτρια του The Voice) αποφάσισε η Ελλάδα να στείλει στην Βιέννη, στον 60ο Διαγωνισμό της Eurovision, με μια εξαιρετική μπαλάντα. Η ερμηνεία στηρίζεται καθαρά στις φωνητικές ικανότητες της Μαρίας- Έλενας και όλα δείχνουν πως η ίδια θα καταφέρει να πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο για τον τελικό της 23ης Μαΐου!

Ένα υπέροχο ντουέτο στέλνει η Εσθονία φέτος στην Βιέννη! Μια συμμετοχή που το άκουσμά της σε πάει χρόνια πίσω, ενώ οι φωνές των δύο ερμηνευτών είναι μοναδικές. Το τραγούδι μπορεί άνετα να «χτυπήσει» πρώτη θέση στον τελικό, ενώ μια θέση στην τελική τριάδα σίγουρα τη δικαιούται! Ωστόσο το 12αρι των Euro-fans μάλλον είναι δεδομένο για τη χώρα της Βαλτικής.

Ουκρανός ο ερμηνευτής της φετινής συμμετοχής της Μολδαβίας, ο οποίος ζητάει την αγάπη μας, όπως λέει και το δυναμικό- ρυθμικό του τραγούδι. Νεανική παρουσία, πιθανόν να καταφέρει να περάσει στον τελικό, αν και το τραγούδι δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο, απλά ξεχωρίζει μέσα στις μπαλάντες.

Η Ολλανδία στέλνει την γλυκύτατη Trijntje Oosterhuis, όπου θα ερμηνεύσει το τραγούδι Walk Along, σε σύνθεση της Anouk, που είχε εκπροσωπήσει την χώρα της το 2012 και από τότε άνοιξε νέους ορίζοντες στην Ολλανδία, καθώς καταφέρνει κάθε χρόνο να περνάει στον τελικό. Κάτι τέτοιο προβλέπεται φυσικά και φέτος.

Άτομα με ειδικές ανάγκες θα ερμηνεύσουν το τραγούδι που θα στείλει φέτος η Φιλανδία. Δυστυχώς το τραγούδι είναι πολύ κακό heavy metal και φαντάζει λίγο δύσκολο να περάσει στον τελικό. Αν γίνει το αντίθετο, αυτό θα οφείλεται στους ερμηνευτές και τη δύναμή τους.

Η γειτονική FYROM ήταν η πρώτη χώρα που φέτος επέλεξε τραγούδι για την Eurovision της Βιέννης. Τα Σκόπια επιζητούν μια νίκη στο διαγωνισμό και γι’ αυτό το λόγο κάθε χρόνο σπαταλούν αρκετά χρήματα για να διαφημίσουν τη συμμετοχή τους, πιστεύοντας πως μια ενδεχόμενη νίκη θα τους βοηθήσει να «αναδείξουν» την ψευδο- μακεδονική τους ταυτότητα, γεγονός που έχει εκνευρίσει τα μέλη της EBU. Ωστόσο και φέτος αναμένεται η FYROM να μην καταφέρει να περάσει στον τελικό, μιας και το τραγούδι της πέρασε απαρατήρητο από τους euro-fans.

«Im Alive” θα ερμηνεύσει η Elhaida Dani για λογαριασμό της Αλβανίας και ο τίτλος του τραγουδιού δικαιολογεί απόλυτα την ερμηνεύτρια, η οποία ενώ αρχικά είχε ανακοινωθεί πως θα πήγαινε στη Βιέννη με το τραγούδι Diell, τελικά ο δημιουργός του το απέσυρε και λίγο έλειψε να τιναχτεί στον αέρα η συμμετοχή της Αλβανίας. Ωραίο τραγούδι, έχει αρκετές πιθανότητες να τα καταφέρει και να περάσει στον τελικό.

Δυνατή η συμμετοχή της Γεωργίας, με ένα τραγούδι σε ροκ ρυθμό και τον τίτλο Warrior (ίδιο τίτλο έχει και το τραγούδι που θα στείλει στη Βιέννη η Μάλτα). Εντυπωσιακή η παρουσία της ερμηνεύτριας, όπου θεωρείται και βέβαιο πως θα πάρει εισιτήριο για τον τελικό του Σαββάτου.

Ένα νεανικό συγκρότημα στέλνει στο διαγωνισμό η Δανία, ελπίζοντας να καταφέρει να περάσει στον τελικό. Οι πιθανότητες είναι 50-50, καθώς παρόμοια τραγούδια στην Eurovision αν και αδιάφορα έως βαρετά, τελικά τα κατάφεραν!

Η Λευκορωσία, που μέχρι στιγμής μόνο μια φορά κατάφερε και βρέθηκε μέσα στην τελική δεκάδα (το 2007 ήρθε στην 6η θέση), στέλνει φέτος καλή συμμετοχή, η οποία αναμένεται να βρεθεί εντός τελικού, παρά την αδυναμία να συγκεντρώσει συμμάχους.

«Πόλεμοι για το τίποτα», λέγεται το τραγούδι που θα ερμηνεύσει η Boggie για λογαριασμό της Ουγγαρίας, με την είσοδό του στον τελικό να θεωρείται σίγουρη. Ήρεμη μπαλάντα, με επίκαιρο μήνυμα, για μια Ευρώπη, που φλέγεται από τον πόλεμο και την οικονομική κρίση…

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, σίγουρη θεωρείται η συμμετοχή της Ρουμανίας στον τελικό της Eurovision, εξαιτίας των ισχυρών συμμαχιών που διαθέτει. Ωστόσο το τραγούδι της φέτος είναι πραγματικά πολύ καλό, μια μπαλάντα, που παρεμπιπτόντως έχει και πολύ ωραίο βιντεοκλίπ.

Μία από τις «χιλιάδες φωνές» που θα ακουστούν στην Βιέννη, θα είναι και της Polina Gagarina, από την Ρωσία, που θα εκπροσωπήσει τη χώρα της με το ομώνυμο τραγούδι. Σίγουρο θεωρείται το εισιτήριο για τον τελικό για την Polina, η οποία μιλάει άπταιστα ελληνικά, καθώς έχει φοιτήσει σε ελληνικό σχολείο!

Την Bojana Stamenov στέλνει στην Eurovision η Σερβία, η οποία επιστρέφει φέτος στο διαγωνισμό. Το τραγούδι δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο, ενώ η ερμηνεύτρια θυμίζει πολύ την Chiara από την Μάλτα, κυρίως ως προς την σωματική διάπλαση. Δύσκολα να περάσει στον τελικό, εκτός κι αν την ευνοήσει η Βαλκανική Συμμαχία, η οποία κυριαρχεί στον Α’ Ημιτελικό.

ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΙΚΡΙΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ
Έξι είναι οι σίγουρες συμμετοχές που θα περάσουν σίγουρα στον τελικό της 23ης Μαΐου, από τον Α’ Ημιτελικό. Με μεγάλη διαφορά αναμένεται να περάσει πρώτη η Εσθονία, ενώ θα ακολουθήσουν: Ολλανδία, Ελλάδα, Ρουμανία, Ρωσία και Ουγγαρία. Οι υπόλοιπες 4 θέσεις θα μοιραστούν ανάμεσα στις: Μολδαβία, Γεωργία, Δανία και Λευκορωσία.

Εκτός φαίνεται να μένουν οι: Βέλγιο, FYROM, Σερβία, Αλβανία, Αρμενία και Φιλανδία.
Ωστόσο, δεν αποκλείεται στον τελικό να δούμε ακόμα μια χώρα από τις Βαλκανικές (η Αλβανία συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες), μιας και όπως είπαμε στον Α’ Ημιτελικό η Βαλκανική Συμμαχία είναι η πιο ισχυρή.

Μπορεί όμως να δούμε και μια συμμετοχή με κοινωνικό μήνυμα (πέραν της Ουγγαρίας) να εισέρχεται στον τελικό, με πιο πιθανή αυτή της Αρμενίας.
Και στις δύο περιπτώσεις αν συμβεί αυτό, η Λευκορωσία φαίνεται να μένει εκτός τελικού.

Να  υπενθυμίσουμε πως στον πρώτο ημιτελικό ψηφίζουν επίσης και οι εξής χώρες του τελικού: Αυστρία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο και Αυστραλία (η οποία τιμητικά θα ψηφίσει και στον Β’ Ημιτελικό)

ΟΙ ΨΗΦΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Η χώρα μας φαίνεται να περνάει με άνεση στον τελικό, καθώς από τις 16 χώρες που συμμετάσχουν και δικαιούνται να ψηφίσουν, αλλά και από τις τέσσερις του τελικού (δηλαδή 20 χώρες σύνολο) οι 6 μας ψηφίζουν σχεδόν πάντοτε (Αλβανία, Ρουμανία, Αρμενία, Ηνωμένο Βασίλειο, Βέλγιο, Σερβία), ενώ μόλις 3 δεν μας δίνουν σχεδόν ποτέ κανέναν ψήφο (Εσθονία, Δανία, Φιλανδία)