Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

ΕΚΛΟΓΕΣ 2015: ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ

ΨΗΦΟΣ ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΜΑΣ!
Σε λίγη ώρα η Ελλάδα γυρίζει σελίδα προς τα… Αριστερά. Στην πιο κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση μετά την Μεταπολίτευση οι Έλληνες καλούνται να ψηφίσουν για ένα καλύτερο μέλλον, για ένα καλύτερο αύριο, με την ελπίδα γονείς να δούνε τα παιδιά τους να επιστρέφουν από το εξωτερικό, οι άνεργοι να βρουν δουλειά, οι υπάλληλοι να τύχουν καλύτερης αντιμετώπισης από τους εργοδότες τους και η νεολαία μας να γίνει πάλι πρωταγωνίστρια των εξελίξεων, αποδεσμευμένη από Μνημόνια και Τρόικα.


Πόσο ουτοπικό όμως είναι στα αλήθεια αυτό; Πιστεύουμε άραγε πραγματικά πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τη δυνατότητα να μας οδηγήσει στην ανατολή ενός καλύτερου αύριο ή πλέον η όποια αλλαγή ξεγελάει την ματαιοδοξία του κατεστημένου και μας αναγεννά ελπίδες; Μήπως η προσγείωση θα είναι άτσαλη; Μήπως τη Δευτέρα το πρωί θα διαψευθούν ξανά οι προσδοκίες μας; Γιατί τι μπορεί άραγε να αλλάξει;…

Όλα τα κράτη του πλανήτη μας (και δη τα αποδυναμωμένα οικονομικά) είναι πλέον υποχρεωτικό να υπακούσουν στις προσταγές των οικονομικών οίκων και να παραδοθούν στους οικονομικούς ηγεμόνες. Σήμερα οι πόλεμοι δεν γίνονται για τη Θρησκεία, δεν γίνονται για τα εδάφη. Εξάλλου γι’ αυτό δεν έχουμε μάχες, δεν έχουμε αίμα. Σήμερα οι πόλεμοι γίνονται για την οικονομική υποταγή, γι’ αυτό και σε αυτή τη μάχη έχουμε μόνο νεκρούς (αυτοκτονίες) και διωγμούς (ξενιτειά). Όση αξιοπρέπεια κι αν έχεις, όση δύναμη ψυχής, η υποτέλεια είναι δεδομένη…

Δεν κλαίω τη μοίρα μου. Αντιθέτως! Προσπαθώ να καταλάβω πως σκέφτονται όλοι αυτοί που αύριο θα πάνε στην κάλπη. Όλοι αυτοί που θα ψηφίσουν σκεπτόμενοι πως δεν έχουν να χάσουν τίποτα, γιατί τα χάσανε όλα. Είναι όλοι αυτοί οι Έλληνες που δεν σηκώθηκαν από τον καναπέ όλα αυτά τα χρόνια που χάνανε τις δουλειές τους και το βιός τους, αλλά αύριο θα τιμωρήσουν τους τυράννους τους με την ψήφο τους.

Η Ευρώπη σαφώς και βρίσκεται σε μια αμήχανη στιγμή. Σαφώς και αυτή η Αλλαγή τους τρομάζει. Περιμένουν όμως στη γωνία να σηκώσουν ξανά το χέρι. Για το λόγο αυτό, αν αύριο ανατείλει μια νέα πολιτική δύναμη, ας μην ξεχάσει όλα αυτά που έταξε στους απελπισμένους Έλληνες. Ας υψώσει ανάστημα και ας δείξει το δρόμο σε όλα τα αδύναμα οικονομικά κράτη ανά την υφήλιο. Να μη φοβηθεί στιγμή! Γιατί αν το κάνει, οι Έλληνες δεν θα το συγχωρέσουν και τότε θα ξεσηκωθούν!

Αύριο πρέπει οι έλληνες να ψηφίσουν με τη λογική, με το βλέμμα στραμμένο στους νέους μας. Αύριο η Χρυσή Αυγή ΔΕΝ πρέπει να είναι τρίτο κόμμα, γιατί ο φασισμός είναι ντροπή για την Ελλάδα. Αύριο η χώρα μας έχει ανάγκη από κυβέρνηση συνεργασίας και όχι αυτοδύναμη. Αύριο ψηφίσουμε τους ικανούς, αυτούς που είναι πατριώτες, αυτούς που δίνουν μάχη για την Ελλάδα μας! Αύριο όλοι οι έλληνες ας βγούμε ενωμένοι, μια γροθιά και ας σηκωθούμε επιτέλους από τους καναπέδες μας!

Καλό βόλι!