Παρασκευή 25 Απριλίου 2008

ΠΡΟΣΤΙΜΟ 700€ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΝΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΟΔΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Νέες αλλαγές αναμένονται στο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, με αυστηρότερα πρόστιμα στο θέμα της χρήσης ζώνης ασφαλείας, αλλά και στις βλάβες των φορτηγών κυρίως δημόσιας χρήσης.

Συγκεκριμένα, οι επιβάτες των λεωφορείων -πλην των αστικών λεωφορείων- θα έχουν ατομική - προσωπική ευθύνη για τη χρήση της ζώνης τους. Με τον σημερινό ΚΟΚ οι επιβάτες ήδη υποχρεούνται να φορούν ζώνη ασφαλείας, όμως στην περίπτωση που γίνει έλεγχος και οι επιβάτες δεν φορούν τη ζώνη τους, την ευθύνη φέρει ο οδηγός. Μάλιστα το πρόστιμο για τον επιβάτη του λεωφορείου, που δεν φοράει ζώνη, εξετάζεται να εκτιναχθεί στα 700 ευρώ.

Σε περιπτώσεις σοβαρών βλαβών των επαγγελματικών αυτοκινήτων -εκτός αν πρόκειται για κάτι έκτακτο, της τελευταίας στιγμής- την ευθύνη δεν θα την έχει ο οδηγός (όπως μέχρι στιγμής κυρίως στα φορτηγά δημόσιας χρήσης) αλλά ο ιδιοκτήτης.

Να τονίσω ότι μέσα στο 2008 υπάρχει μια σημαντικότατη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, ενώ τα θανατηφόρα δυστυχήματα έχουν μειωθεί από τον Ιούνιο του 2007 μέχρι σήμερα κατά 13%.

Για να πω την αλήθεια, συμφωνώ με τα αυστηρά πρόστιμα στους οδηγούς, όταν βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή τους, αλλά και των άλλων οδηγών. Εξάλλου μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορεί να συμμορφωθεί ο Έλληνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: