Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2008

ΜΙΚΡΑ ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

Ο «ΟΙΚΟΛΟΓΟΣ» ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ… ΝΤΙΖΕΛ!
*Την ώρα που όλες οι μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες προσθέτουν στους στόλους τους υβριδικά λεωφορεία και οχήματα υδρογόνου, ο «οικολόγος» υπουργός Μεταφορών Κωστής Χατζηδάκης επιμένει στο ντίζελ, καθώς η νέα αγορά λεωφορείων στη χώρα μας κινείται στην πατροπαράδοτη και ρυπογόνα τεχνολογία της χρήσης του ντίζελ ως καυσίμου.
ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΚΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
*Κατά της Ελλάδας προσφεύγει και πάλι η Κομισιόν, για δύο περιβαλλοντικά ζητήματα, που αφορούν τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων και την προστασία των άγριων πτηνών. Παράλληλα, με άλλη απόφαση, η Επιτροπή έθεσε στο αρχείο την προσφυγή για την Ψυττάλεια.

ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΗ ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΣΤΑΘΜΗΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ
*Έως και μισό μέτρο θα ανέβει η στάθμη της Μεσογείου τα επόμενα 50 χρόνια, εξαιτίας της τήξης των πολικών πάγων και της διαστολής του νερού, με αποτέλεσμα να υποστούν καταστροφικές συνέπειες οι παράκτιες περιοχές. Από τη δεκαετία του 1990 τα νερά της Μεσογείου αυξάνονται κατά 2,5 έως 10 χιλιοστά κάθε χρόνο, καθώς επίσης και η θερμοκρασία, που «σκαρφαλώνει» χρονιά με χρονιά.

1 σχόλιο:

ΠΑΝΟΠΤΗΣ είπε...

Είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι τα τελευταία 10,000,000 χρόνια η στάθμη των θαλασσών ανέβηκε 120 ολόκληρα μέτρα! Τώρα γιατί να ανησυχούμε για μερικούς πόντους, δεν μπορώ να το καταλάβω. Εκείνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να ετοιμαστούμε για μετακινήσεις πληθυσμών όπως στις παλιές εποχές καθώς και για προσαρμογή στις νέες κλιματικές συνθήκες, αφού είναι σίγουρο πως θα συμβούν.